Duurzaamheid,  Minimalisme

Mijn ervaring met Bambook

Tegenwoordig kan bijna alles digitaal, zo ook het maken van aantekeningen, een samenvatting of een planning. Typen gaat een stuk sneller dan schrijven. Maar kwantiteit staat niet gelijk aan kwaliteit.
Als je schrijft reageren diepere delen van je hersenen. Dit lijkt erg op leren. Als je iets opschrijft onthoud je het dus beter dan wanneer je het typt. Die kennis gebruik ik als student natuurlijk graag in mijn voordeel.

Maar als je veel schrijft wordt je bureau wel sneller een chaos. Dat werkt dan weer averechts, want uit onderzoek van het maandblad “Psychologie” is gebleken dat minder rommel op je bureau zorgt voor rust en overzicht, waardoor je je beter kunt concentreren.

Door een herbruikbaar notitieboek te gebruiken heb je hier geen last van én ga je papierverspilling tegen. Als je je aantekeningen niet meer nodig hebt kun je ze wegvegen en als je ze wilt bewaren kun je ze digitaliseren.

De productie van papier (nieuw of gerecycled) kost veel elektriciteit, water en chemicaliën. En voor de productie van nieuw papier worden natuurlijk ook bomen gekapt.

Als je veel schrijft is een herbruikbaar notitieboek van Bambook wat mij betreft een goed alternatief. Bambook maakt herbruikbare notitieboeken omdat ze papierverspilling en ontbossing tegen willen gaan. Voor elk product dat ze verkopen planten ze een boom.

Het bedrijf heet Bambook omdat de omslag van het notitieboek is gemaakt van bamboe. Bamboe groeit enorm snel en voor de productie van bamboe hoeven dan ook geen bossen gekapt te worden en zijn geen pesticiden nodig.

Nog een pluspunt: de notitieboeken worden gemaakt in Nederland (Ede) door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Ik heb het notitieboek toegestuurd gekregen om uit te proberen en ben oprecht enthousiast! Het schrijft heel fijn en de aantekeningen die je wilt bewaren kun je makkelijk digitaliseren met de gratis Bambook App. Het Bambook dwingt me om aantekeningen die ik niet meer nodig heb uit te vegen of te digitaliseren, zodat ik weer nieuwe aantekeningen kan maken.

Aan mensen die, net als ik, veel schrijven zou ik zeker aanraden een kijkje te nemen op de website: https://www.bambook.org/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *